nieuws

Kwart minder winst in eerste halfjaar voor Wereldhave

bouwbreed

Wereldhave heeft in het eerste halfjaar een kwart minder winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat daalde tot 114,7 miljoen euro. De daling van het rendement vindt haar oorzaak in de afname van het indirecte resultaat met 42,5 procent tot 58 miljoen euro. De herwaardering van het vastgoed was minder hoog door de verkoop vastgoed. Het directe resultaat van Wereldhave steeg met 0,15 procent tot 56,7 miljoen euro.Wereldhave had op 30 juni voor 2,7 miljard euro vastgoed in exploitatie, 5,7 procent meer dan een jaar eerder. Het eigen vermogen nam met een fractie toe tot 1,9 miljard euro. Van Wereldhave’s vastgoed bevindt 15 procent zich in Nederland. Het aandeel van de Verenigde Staten nam afgelopen jaar toe van 18 naar 23 procent. Andere belangrijke investeringslanden zijn Finland (20 procent van de portefeuille), Groot-Brittannië (16 procent) en België (14 procent).Wereldhave heeft van zijn miljarden 48 procent belegd in kantoren en 42 procent in winkels. Industrie en luxe woningen hebben een aandeel van 8 en 2 procent.

Reageer op dit artikel