nieuws

Hunter Douglas boekt meer winst en omzet

bouwbreed Premium

Hunter Douglas heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet met bijna 15 procent opgevoerd tot 1,47 miljard dollar. Dat heeft het Rotterdamse concern gisteren bekendgemaakt.

Hunter Douglas heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet met bijna 15 procent opgevoerd tot 1,47 miljard dollar. Dat heeft het Rotterdamse concern gisteren bekendgemaakt.
De producent van raambekleding, plafonds en gevels zag de nettowinst met ruim 28 procent stijgen tot 177 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 156 miljoen dollar, 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Hunter Douglas wist de omzet in Europa met 31 procent te verhogen tot 642 miljoen dollar. Overnames zorgden voor 13 procent meer inkomsten, volumestijging voor 10 procent. In Amerika werd de onderneming opnieuw geconfronteerd met een afzetdaling door de crisis op de woningmarkt. Een concrete omzet- en winstverwachting voor het hele jaar geeft Hunter Douglas niet af. Het bedrijf is voorzichtig in verband met de onzekere situatie op de Ameri kaanse huizenmarkt.

Reageer op dit artikel