nieuws

Heidelberg Cement:8,6 procent meer omzet

bouwbreed

Heidelberg Cement heeft zijn omzet in het tweede kwartaal met 8,6 procent opgevoerd tot 2,75 miljard euro. In de eerste helft van het jaar haalde het bouwstoffenconcern 4,8 miljard euro uit de markt.

Het moederbedrijf van ondernemingen als ENCI is ronduit optimistisch over de tweede helft van het jaar. Dankzij de grote internationale spreiding van de activiteiten beschouwen de Heidelbergers de problemen op de Amerikaanse woningmarkt niet meer als een vervelende rimpeling. De wegvallende omzetten in de Verenigde Staten worden ruimschoots gecompenseerd door de groei in China en het sterk opkomende India. Europa toont een robuuste toename van de bouwactiviteiten. In Oost-Europa profiteert Heidelberg Cement van een bovengemiddelde groei. Zelfs over Duitsland heeft het concern geen klagen meer.
De afzet van cement en klinkers steeg in de eerste zes maanden van het jaar met 12,5 procent tot 41,1 miljoen ton. Als de overnames buiten beschouwing blijven, resteert een volumegroei van 5 procent.
De leveranties van transportbeton namen met 3,3 procent toe tot 14,7 miljoen kuub. De vraag naar leveringen van toeslagstoffen steeg met 8,2 procent tot 48,1 miljoen ton.

Overname

Heidelberg Cement investeerde in de eerste helft van het jaar voor 3,6 miljard euro. Bij dat bedrag verbleekt de 304 miljoen die in dezelfde periode vorig jaar voor investeringen werd uitgetrokken. Het merendeel van het geld was nodig voor de – bijna afgeronde – overname van de Britse onderneming Hanson.
Het afscheid van het Franse bouwstoffenbedrijf Vicat leverde de Heidelbergers 1,4 miljard euro op. De onderneming had een bezit opgebouwd van 35 procent van de aandelen.
Het aantal medewerkers van Heidelberg Cement steeg het eerste halfjaar met 3206. De groei stamt voornamelijk van consolideringen in Georgië en India. De totale personele sterkte nam toe tot 46.256 medewerkers.

Reageer op dit artikel