nieuws

Goedkoop openbaar vervoer bij knooppunt

bouwbreed

Verkeer en Waterstaat gaat dit najaar bij acht file-knooppunten experimenten starten met vormen van goedkoop en gratis openbaar vervoer.

Verkeer en Waterstaat gaat dit najaar bij acht file-knooppunten experimenten starten met vormen van goedkoop en gratis openbaar vervoer.
Tijdens de proeven wordt bekeken of het openbaar vervoer in de spits ervoor kan zorgen dat de files bij steden afnemen.
In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Huizinga-Heringa (Verkeer en Waterstaat) deze week bekendgemaakt dat diverse provincies en regio’s knooppunten hebben aangedragen voor experimenten met goedkoop of gratis openbaar vervoer.
Het gaat onder andere om een proef in Gelderland bij het knooppunt Hoevelaken, goedkoop openbaar vervoer in Twente op de invalswegen bij Enschede en een experiment van de stadsregio Amsterdam op de wegen tussen Hoorn, Zaanstad en Purmerend en de hoofdstad. Eerder al is in de regio Rotterdam tussen Krimpen aan de IJssel en Capelle een proef begonnen.
Verkeer en Waterstaat hoopt met de experimenten forenzen die nu dagelijks in de file staan naar de trein en bus te lokken. De proeven moeten automobilisten op deze trajecten duidelijk maken dat het openbaar vervoer een goed alternatief is.
Of dat ook zo werkt en of het openbaar vervoer inderdaad voor een betere bereikbaarheid van de steden kan zorgen, wordt tijdens de experimenten onderzocht.

Reageer op dit artikel