nieuws

Duitse snelweg A52nadert Roermond

bouwbreed

Duitsland is gestart met de aanleg van het laatste stuk A52 tussen Niederkrüchten/Elmpt en de Nederlandse grens ter hoogte van Roermond. Voor de realisering van het wegvak is 27,7 miljoen euro uitgetrokken. “De huidige start van de bouw is een belangrijke stap naar een goede doorgaande Europese langeafstandsverbinding”, zegt minister Achim Grossmann. “Het bovenregionale verkeer wordt gebundeld en het plaatselijke verkeersnet ontlast. Beide dienen een verbetering van de verkeersveiligheid”.

Duitsland is gestart met de aanleg van het laatste stuk A52 tussen Niederkrüchten/Elmpt en de Nederlandse grens ter hoogte van Roermond. Voor de realisering van het wegvak is 27,7 miljoen euro uitgetrokken. “De huidige start van de bouw is een belangrijke stap naar een goede doorgaande Europese langeafstandsverbinding”, zegt minister Achim Grossmann. “Het bovenregionale verkeer wordt gebundeld en het plaatselijke verkeersnet ontlast. Beide dienen een verbetering van de verkeersveiligheid”.
De A52 sluit aan de Nederlandse zijde van de grens aan op de zijn voltooiing naderende N280. Volgens schattingen zal van het nieuwe wegvak dagelijks gebruik gemaakt worden van 20.000 automobilisten. Om de geluidsoverlast te beperken is de weg plaatselijk tot 8 meter verdiept aangelegd. Elders worden geluidswanden gebouwd. Omdat de weg een natuurgebied doorsnijdt, is als compensatie voor het verlies elders negentig hectare aan natuurontwikkeling verricht. Tunnels zorgen dat kleine dieren veilig van de ene naar de andere kant van de weg kunnen. Het 5,3 kilometer lange A52-traject naar de Nederlandse grens wordt eind volgend jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels