nieuws

Dance-steiger

bouwbreed

Dance-steiger

Door Takayama Katachi ingehuurde steigerbouwers werken op het strand van recreatiepark de Beekse Bergen aan de hoogste ‘dance-steiger’ ooit. Volgens de steigerontwerper Takayama Katachi gold een steiger van U2 ( 36 meter hoog) tot dusverre als hoogste. Deze Layher Allround steigerconstructie die ten behoeve van het zogeheten dancefestival Decibel wordt gebouwd, is 46 meter hoog en wordt opgetopt met een tien meter lange mast. De draaitafel en de dj zelf komen overigens op een platform van maximaal 2 meter hoog te staan. Opvallend is de driehoekige vorm van de constructie die grondig is berekend en dubbele diagonalen en extra windverbanden bevat. In de steiger is 70 ton staal en 140 ton ballast verwerkt. De constructie rust op multiplex sloffen van veertig bij veertig centimeter en 12,6 centimeter hoog. Met platen van glas en aluminium, rookmachines en lasers, wordt de steiger decoratief aangekleed..

Door Takayama Katachi ingehuurde steigerbouwers werken op het strand van recreatiepark de Beekse Bergen aan de hoogste ‘dance-steiger’ ooit. Volgens de steigerontwerper Takayama Katachi gold een steiger van U2 ( 36 meter hoog) tot dusverre als hoogste. Deze Layher Allround steigerconstructie die ten behoeve van het zogeheten dancefestival Decibel wordt gebouwd, is 46 meter hoog en wordt opgetopt met een tien meter lange mast. De draaitafel en de dj zelf komen overigens op een platform van maximaal 2 meter hoog te staan. Opvallend is de driehoekige vorm van de constructie die grondig is berekend en dubbele diagonalen en extra windverbanden bevat. In de steiger is 70 ton staal en 140 ton ballast verwerkt. De constructie rust op multiplex sloffen van veertig bij veertig centimeter en 12,6 centimeter hoog. Met platen van glas en aluminium, rookmachines en lasers, wordt de steiger decoratief aangekleed..

Reageer op dit artikel