nieuws

Commerciële treinen over Betuweroute

bouwbreed

Rail4Chem laat volgende week tien treinen over de Betuweroute rijden. Een woordvoerder van exploitant Keyrail heeft bevestigd dat het om graantransporten gaat. De Betuweroute werd half juni op feestelijke wijze opengesteld, maar sindsdien reden er alleen testtreinen.

Rail4Chem laat volgende week tien treinen over de Betuweroute rijden. Een woordvoerder van exploitant Keyrail heeft bevestigd dat het om graantransporten gaat. De Betuweroute werd half juni op feestelijke wijze opengesteld, maar sindsdien reden er alleen testtreinen.
Het commerciële vervoer lag stil door een te hoog aantal storingen van het veiligheidssysteem European Train Control System. Daardoor liepen de rittijden op tot 3,5 uur. Vervoerder Rail4Chem beschikt inmiddels over locomotieven die goed communiceren met het spoorsysteem. Concurrent ACTS heeft komende week ook plannen voor transporten. Daarnaast maakte onderhoud op het Duitse spoor goede doorstroming lastig, maar die werkzaamheden zijn afgerond, verzekert de woordvoerder van ProRail.
De komende tijd moet de Havenspoorlijn nog worden aangepast, maar die werkzaamheden zullen het commerciële vervoer niet storen. Hetzelfde geldt voor de extra voorzieningen voor de brandweer waarmee zij kunnen controleren of de bovenleiding van 25 Kv is uitgeschakeld.

Reageer op dit artikel