nieuws

België heeft nu twee verdelers voor machines Terex-Schaeff

bouwbreed Premium

Met ingang van de Matexpo, die van 5 tot en met 9 september in Kortrijk plaatsvindt, is de Belgische dochteronderneming van Barend Kemp uit De Meern officieel verdeler voor het Terex-Schaeff compact programma.

België heeft dan maar liefst twee importeurs voor midi- en minimachines van Terex-Schaeff, want in tegenstelling tot wat het Belgische Kemp BVBA in een persbericht aankondigde, blijft ook de Belgische Hyundai-importeur HMB het Amerikaanse merk vertegenwoordigen.
Jan Haessevoets van HMB; “Waarom Terex er een verdeler bij heeft genomen weet ik niet. Maar ik heb officieel bericht dat ook mijn bedrijf de compacte lijn mag blijven verkopen.” Edwin Wennekes-Slump van Kemp was in de veronderstelling dat Terex Kemp exclusief had aangesteld als importeur. “Zeker omdat wij ook al de rups-, mobiele en spoorkranen van Terex verkopen. We kunnen nu dus de complete Terex-lijn aanbieden. Maar goed, men zal in het Duitse hoofdkantoor van Terex wel zijn bedoeling hebben.”
Haessevoets heeft overigens geen belangstelling voor de grotere machines van Terex. “We zijn immers al verdeler van Hyundai-gravers. Dat zou elkaar bijten.”
In Nederland blijft Hans van Driel overigens exclusief importeur voor de Terex-Schaeff machines. Barend Kemp, die wel Terex-Atlas in zijn programma heeft, blijft voor de compacte gravers importeur van het Japanse IHI.

Reageer op dit artikel