nieuws

ABB verkoopt Lummus aan Chicago B&I

bouwbreed

Technologie-gigant ABB heeft Lummus Global verkocht aan Chicago Bridge & Iron Company voor een bedrag van 950 miljoen dollar. Lummus is vooral werkzaam in de proces-technologie in de olie-, gas en petrochemische industrie. Met 2400 medewerkers draait de ABB-dochter een omzet van ruwweg een miljard dollar.

Technologie-gigant ABB heeft Lummus Global verkocht aan Chicago Bridge & Iron Company voor een bedrag van 950 miljoen dollar. Lummus is vooral werkzaam in de proces-technologie in de olie-, gas en petrochemische industrie. Met 2400 medewerkers draait de ABB-dochter een omzet van ruwweg een miljard dollar.
De werkzaamheden van Lummus sluiten volgens koper CB&I perfect aan bij de activiteiten van het bedrijf. De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond en direct bijdragen aan de winst per aandeel.
CB&I gaat de aankoop financieren met een combinatie van contanten en door leningen. Het bedrijf sluit niet uit dat ook additioneel nog nieuwe aandelen worden uitgegeven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels