nieuws

Voorzitter Conferatie Bouw doet stap terug na arrestatie neef

bouwbreed

Dirk Cordeel heeft het voorzitterschap van de Belgische nationale aannemersorganisatie ‘Confederatie Bouw’ neergelegd. Ruim twee weken geleden belandde zijn neef Filip, tevens mede-directeur van het familiebouwbedrijf Cordeel in de cel in verband met een grootscheepse fraudezaak.

Daarbij werd de Rijkssociale Zekerheidskas (RSZ) voor 50 miljoen euro lichter gemaakt door een criminele bende van onderaannemers. Dirk Cordeel zegt een stap opzij te hebben gezet “om elk risico op vermenging tussen de Confederatie Bouw en zijn bedrijf te vermijden”. Bouwbedrijf Cordeel in Temse is één van de grootste bouwbedrijven van Vlaanderen, telt 600 werknemers en is goed voor een jaaromzet van 180 miljoen euro. Filip Cordeel werd ruim twee weken geleden gearresteerd op een aantal beschuldigingen waaronder fraude met sociale bijdragen en bendevorming.

Bende

Toch is het niet helemaal duidelijk waarom de man in de cel moet blijven want justitie geeft toe dat haar onderzoek niet in de eerste plaats gericht is op Cordeel, maar wel op een bende van onderaannemers waarvan onlangs het brein, een 41-jarige onderaannemer uit Aalter, en voordien reeds een Italiaan en een Spanjaard werden gearresteerd.
Bouwbedrijf Cordeel ontkent alle beschuldigingen en verzekert dat – wanneer een of meer van zijn onderaannemers fraude zou hebben gepleegd – het bedrijf daarvan niet op de hoogte was en zeker geen medewerking daaraan heeft geleverd.

Reageer op dit artikel