nieuws

Toestemming voor overname Endesa

bouwbreed

Het Spaanse bouw- en serviceconcern Acciona en het Italiaanse nutsbedrijf Enel mogen de Spaanse energieleverancier Endesa aankopen. De Europese Commissie heeft hiertoe toestemming verleend. De koop heeft geen significante beperking van de concurrentie in Europa tot gevolg, aldus de commissie. Eerder dit jaar brachten Acciona en Enel een gezamenlijk bod van 43,7 miljoen euro op Endesa uit, 41,30 euro per aandeel. De bedrijven hebben samen 46 procent van de aandelen van de Spaanse energieleverancie r in handen.

Het Spaanse bouw- en serviceconcern Acciona en het Italiaanse nutsbedrijf Enel mogen de Spaanse energieleverancier Endesa aankopen. De Europese Commissie heeft hiertoe toestemming verleend. De koop heeft geen significante beperking van de concurrentie in Europa tot gevolg, aldus de commissie. Eerder dit jaar brachten Acciona en Enel een gezamenlijk bod van 43,7 miljoen euro op Endesa uit, 41,30 euro per aandeel. De bedrijven hebben samen 46 procent van de aandelen van de Spaanse energieleverancie r in handen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels