nieuws

Rijkswaterstaat pakt Beneluxtunnel aan

bouwbreed

Problemen in de Beneluxtunnel behoren over drie weken tot het verleden, hoopt Rijkswaterstaat. Technische problemen legden maandag en gisterochtend het verkeer opnieuw stil in deze tunnel in de A4 tussen Hoogvliet en Vlaardingen.

Problemen in de Beneluxtunnel behoren over drie weken tot het verleden, hoopt Rijkswaterstaat. Technische problemen legden maandag en gisterochtend het verkeer opnieuw stil in deze tunnel in de A4 tussen Hoogvliet en Vlaardingen.
Volgens de dienst gaat het om een storing in het elektrotechnische systeem, waardoor de systemen uitvielen die het verkeer in de tunnel volgen en regelen. Naar de oorzaak kan Rijkswaterstaat alleen nog maar raden. De dienst denkt aan een mankement in de programmatuur. In zulke gevallen zou een aggregaat de stroomvoorziening moeten overnemen. Dat gebeurde echter niet; drie schakelaars die het aggregaat aanzetten, weigerden. De noodstroomgenerator moest daarom met de hand worden gestart. Vooralsnog denkt Rijkswaterstaat dat de elektronica haperde die de schakelaars bedient.
Onderhoudsaannemer GTI Energy & Infra uit Heinenoord vervangt in de komende drie weken deze elektronica en controleert de programmatuur. Deze software regelt sinds 2002 het verkeer in de tunnel. In juni werd de tunnel ook twee keer afgesloten. De oorzaak lag toen in een haperend modem waardoor de verkeerscentrale geen contact meer had met de tunnel en de wegsignalering en het veiligheidssysteem niet werkten.

Reageer op dit artikel