nieuws

Plafond bioscoopzaal komt naar beneden

bouwbreed

SHrS Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de luchtzuiveringsinstallatie in een bioscoopzaal van Pathé in Groningen is woensdagmiddag een stuk plafond naar beneden gestort. Het gaat om een gipsplaat van 9 vierkante meter. De veertig bezoekers in de zaal waren kort daarvoor geëvacueerd door de zaalwacht, omdat het plafond begon te kraken. Vlak na de evacuatie brak het plafond, laat de Groningse brandweer weten. Worksphere, het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde, onderzoekt nog hoe de breuk heeft kunnen ontstaan. “Onze medewerkers waren op dat moment namelijk niet met het plafond bezig”, verklaart een woordvoerder van Strukton, waar Worksphere een zelfstandig onderdeel van is. “Ze werkten aan de luchtklep van de installatie in de muur van de zaal, toen het plafond knakte.”

SHrS Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de luchtzuiveringsinstallatie in een bioscoopzaal van Pathé in Groningen is woensdagmiddag een stuk plafond naar beneden gestort. Het gaat om een gipsplaat van 9 vierkante meter. De veertig bezoekers in de zaal waren kort daarvoor geëvacueerd door de zaalwacht, omdat het plafond begon te kraken. Vlak na de evacuatie brak het plafond, laat de Groningse brandweer weten. Worksphere, het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde, onderzoekt nog hoe de breuk heeft kunnen ontstaan. “Onze medewerkers waren op dat moment namelijk niet met het plafond bezig”, verklaart een woordvoerder van Strukton, waar Worksphere een zelfstandig onderdeel van is. “Ze werkten aan de luchtklep van de installatie in de muur van de zaal, toen het plafond knakte.”

Reageer op dit artikel