nieuws

Nieuwe aannemer renovatie Verschuerwijk in Arnhem

bouwbreed Premium

De renovatie van 250 woningen in de Arnhemse Verschuerwijk gaat opnieuw langer duren. Opdrachtgever Volkshuisvesting Arnhem gaat op zoek naar een nieuwe aannemer, omdat de huidige aannemer niet voldoet aan de gestelde eisen.

Twee maanden geleden werd het werk al stilgelegd, omdat Volkshuisvesting niet tevreden was over de kwaliteit van de renovatie. Na uitvoerig overleg tussen beide partijen is besloten uit te zien naar een nieuwe aannemer. Eind augustus wordt bepaald hoe de samenwerkingsovereenkomst het beste kan worden beëindigd.
“Het gaat hier om gecompliceerd onderhoud van woningen met een monumentaal karakter”, aldus een woordvoerder van Volkshuisvesting. Ze geeft aan dat er voor de start van de renovatiewerkzaamheden duidelijke afspraken met de aannemer zijn gemaakt over de manier waarop het onderhoudsplan zou worden ingevuld.

Kans

Gaandeweg bleek toch dat de kwaliteit van het werk te wensen overliet. Volkshuisvesting legde eind mei het werk in de Verschuerwijk al grotendeels stil en gaf de aannemer de kans om in juni met een nieuw voorstel te komen. Mede op basis van dit voorstel is besloten de samenwerking stop te zetten.
Naar verwachting kunnen de renovatiewerkzaamheden pas in april 2008 worden hervat, nadat er een nieuwe aannemer is gevonden. De algemeen directeur van de huidige aannemer was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel