nieuws

Cerberus koopt United Rentals

bouwbreed

Cerberus Capital Management heeft United Rentals overgenomen. United Rental is de grootste verhuurder van gereedschap en machines voor de bouw in de Verenigde Staten. Met de overname is een bedrag van 4,8 miljard euro gemoeid.

Cerberus Capital Management heeft United Rentals overgenomen. United Rental is de grootste verhuurder van gereedschap en machines voor de bouw in de Verenigde Staten. Met de overname is een bedrag van 4,8 miljard euro gemoeid.
Dat maakte United Rentals gisteren bekend. Cerberus betaalt 34,50 dollar per aandeel in contanten, een premie van 6,6 procent op de slotkoers van United Rentals vorige week vrijdag. In het overnamebedrag is ook een schuld verwerkt van 2,6 miljard dollar.
De aandeelhouders van United Rentals en de kartelautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.
Het concern mag nog tot eind augustus ingaan op een eventueel verbeterd bod. United Rentals zette zichzelf op 10 april te koop. Het concern uit Greenwich, Connecticut, verhuurt gereedschap, apparatuur en machines aan bouwbedrijven, plaatselijke overheden en huizenbezitters. Het bedrijf is naar eigen zeggen de grootste ter wereld op dat terrein.

Reageer op dit artikel