nieuws

Bonus uitwisseling deels arbeidsongeschikten

bouwbreed

SHrS Bedrijven die in hun regio samenwerken om deels arbeidsongeschikten zoveel mogelijk aan het werk te houden, kunnen rekenen op actieve ondersteuning van minister Donner (Sociale Zaken). Zonodig wil hij deze werkgevers tijdelijk financieel helpen bij het opstarten van regionale netwerken, waardoor werknemers makkelijker bij een andere onderneming in de buurt een geschikte baan kunnen vinden.

SHrS Bedrijven die in hun regio samenwerken om deels arbeidsongeschikten zoveel mogelijk aan het werk te houden, kunnen rekenen op actieve ondersteuning van minister Donner (Sociale Zaken). Zonodig wil hij deze werkgevers tijdelijk financieel helpen bij het opstarten van regionale netwerken, waardoor werknemers makkelijker bij een andere onderneming in de buurt een geschikte baan kunnen vinden.
Dat zegde de bewindsman gisteren in de Tweede Kamer toe na vragen van het CDA en de PvdA. Volgens CDA-Kamerlid Eddy van Hijum hebben vooral kleinere bedrijven moeite om voor werknemers die gehandicapt raken of een chronische aandoening krijgen, binnen hun organisatie een passende functie te vinden of te creëren.

Reageer op dit artikel