nieuws

Arcadis in één klap specialist in Amerika

bouwbreed

De aankoop van RTKL maakt Arcadis op slag tot een vooraanstaand specialist in de Amerikaanse gebouwenmarkt. De nieuwe aanwinst van het Arnhemse ingenieursbureau telt 1050 medewerkers.

Bestuursvoorzitter Paul Jacob van RTKL ziet de overname door Arcadis als een stevige stap voorwaarts. “Grootschalige ontwikkelingsprojecten worden steeds complexer. Ze vergen meer en meer een multidisciplinaire aanpak gebaseerd op duurzaamheid. De combinatie van onze deskundigheid in de gebouwde omgeving met Arcadis’ vaardigheid in milieu, infrastructuur en programma-management is hierop het passende antwoord”.
Jacob ontmoet in de markt een groeiende vraag naar allesomvattende oplossingen. “Onze opdrachtgevers willen complete oplossingen. Hiervoor is visie, talent en de laatste technologische kennis nodig. Als onderdeel van Arcadis bieden we onze klanten toegang tot een zeer sterke bundeling van professionele diensten”.
RTKL werd opgericht een jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf specialiseerde zich in architectuur, planning en ingenieursdiensten. De onderneming zegt zich te richten op diensten in de hele cyclus van vastgoedontwikkeling om plekken te creëren die onderscheidend zijn. Daarom biedt het bureau ook creatieve diensten aan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baltimore.
Buiten de VS beschikt RTKL over vier uitvalsbases. In 1990 streek de onderneming neer in Londen. Vervolgens kwamen vestigingen tot stand in Madrid, Sjanghai en Tokio.

Amstelhotel

In Europa bracht RTKL in het segment gebouwen ruim een half miljoen vierkante meter tot ontwikkeling. Gebouwen die onderhanden werden genomen zijn onder andere het Amstelhotel te Amsterdam, het Worcestershire Royal Hospital in Groot-Brittannië en het Chinese Filmmuseum te Peking.
RTKL zette in 2006 een omzet neer van 144 miljoen euro. Ter vergelijking: Arcadis haalde vorig jaar een omzet uit de markt van 1,2 miljard euro. De verwachtig is dat het Amerikaanse bureau onmiddellijk zal bijdragen aan de winst van Arcadis. Vorig jaar noteerde RTKL een brutowinst van 105 miljoen euro.

Mijlpaal

Bestuursvoorzitter Harry Noy van Arcadis noemt de komst van RTKL een mijlpaal. “We voegen hoogwaardige diensten ten aanzien van ontwerp en masterplanning toe. Dat geeft onderscheidende meerwaarde voor opdrachtgevers”.
Voor Noy is duidelijk dat de overname Arcadis de kans biedt een leidende positie op te bouwen in het segment gebouwen. Bovendien raken de Arnhemmers via RTKL meer en meer betrokken bij grote private en publieke investeringen in vastgoedprojecten. Als extra plus geldt de versterking van het internationale netwerk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels