nieuws

Sprangers Bouwbedrijf ziet verlies oplopen

bouwbreed

Sprangers Bouwbedrijf is vorig jaar door stijgende grondstofprijzen en hevige concurrentie in de rode cijfers beland. Het verlies kwam uit op ruim 232.000 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening van de bouwer uit Breda.

Sprangers Bouwbedrijf is vorig jaar door stijgende grondstofprijzen en hevige concurrentie in de rode cijfers beland. Het verlies kwam uit op ruim 232.000 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening van de bouwer uit Breda.
“De bouw heeft zich afgelopen jaren gekenmerkt als een prijsvechtersmarkt. De te realiseren marges waren ronduit slecht. Dit is duidelijk in het resultaat te merken.” In 2005 boekte de aannemer ook al een verlies, toen nog 200.000 euro. Sprangers verwacht dit jaar “een herstel van het normale resultaat.”
Sprangers realiseerde in 2006 met 113 werknemers een omzet van 43 miljoen euro. Dat is minder dan verwacht. De opbrengsten werden negatief beïnvloed door uitstel van drie projecten. “Met deze drie werken zou een omzet van ongeveer 15 miljoen euro zijn behaald”, aldus de bouwonderneming.

Reageer op dit artikel