nieuws

SP wil opheldering over achterstallig onderhoud

bouwbreed

De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de verkoop van corporatiewoningen aan huurders met een laag inkomen. De fractie heeft minister Vogelaar (wonen) om opheldering gevraagd over het achterstallig onderhoud aan deze huizen.

De SP in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de verkoop van corporatiewoningen aan huurders met een laag inkomen. De fractie heeft minister Vogelaar (wonen) om opheldering gevraagd over het achterstallig onderhoud aan deze huizen.
Aanleiding voor de oppositiepartij om aan de bel te trekken is de noodkreet van Vestia woensdag in Cobouw . In het verantwoordingsverslag over 2006 stelt de huisvester dat een half miljoen particuliere huiseigenaren financieel in de klem dreigen te komen omdat hun woning daalt door achterstallig onderhoud. De huiseigenaren hebben zelf geen geld om hun woning op te knappen en krijgen vanwege de waardedaling geen extra hypotheek. Ze kunnen de woning ook niet verkopen omdat ze dan met een flinke schuld blijven zitten.

Reageer op dit artikel