nieuws

Shovel vernielt nesten van oeverzwaluwen

bouwbreed

Een shovel van Kuper Grondverzet uit het Gelderse Herwen heeft 130 broednesten van oeverzwaluwen in de Kleine Gelderse Waard bij Zevenaar vernield. Pikant detail is dat de afgraving van dit gebied gebeurt in opdracht van de Stichting Twickel die natuurgebieden beheert en aanlegt. De stichting noemt het een “zeer pijnlijke situatie”.

Een shovel van Kuper Grondverzet uit het Gelderse Herwen heeft 130 broednesten van oeverzwaluwen in de Kleine Gelderse Waard bij Zevenaar vernield. Pikant detail is dat de afgraving van dit gebied gebeurt in opdracht van de Stichting Twickel die natuurgebieden beheert en aanlegt. De stichting noemt het een “zeer pijnlijke situatie”.
Sinds drie jaar wordt 65 hectare landbouwgrond in de Kleine Gelderse Waard omgezet in natuurgebied. Het moet een broedplaats worden voor moerasvogels. Daarvoor dient eerst klei te worden afgegraven.
Stichting Twickel ontdekte vorige week dat de broedplaatsen van de oeverzwaluwen per ongeluk waren begraven door de shovelmachinist. Vanaf nu controleert de stichting wekelijks de broedplaatsen van vogels.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels