nieuws

Rel in gemeente Meijel om huis wethouder

bouwbreed

B en W van het Limburgse Meijel willen de illegale verbouwing van het huis van wethouder Geert Verstappen achteraf legaliseren. Zo kan worden voorkomen dat de wethouder een dwangsom krijgt opgelegd. De oppositie onder aanvoering van de VVD is laaiend. De VVD eist dat de wethouder opstapt.

B en W van het Limburgse Meijel willen de illegale verbouwing van het huis van wethouder Geert Verstappen achteraf legaliseren. Zo kan worden voorkomen dat de wethouder een dwangsom krijgt opgelegd. De oppositie onder aanvoering van de VVD is laaiend. De VVD eist dat de wethouder opstapt.
De wethouder heeft zijn woning groter gemaakt dan toegestaan. Bovendien hebben neefjes van een andere wethouder illegale bouwsels neergezet. B en W willen ook deze legaliseren.
Vier jaar geleden werd een stringent handhavingsbeleid ingevoerd om de wildgroei van illegale bouwsels te stoppen. Dit beleid is voor de gewone burger in Meijel niet meer te volgen, foetert de oppositie. Mensen die zich aan de regels hielden, voelen zich nu bekocht door anderen die dat niet deden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels