nieuws

RAU Architecten ontwerpt Huis van de Bevolking

bouwbreed

RAU Architecten is definitief gekozen tot ontwerper van het nieuwe multifunctionele stadhuis, het zogenoemde Huis van de Bevolking in het Drentse Coevorden. Het gemeentebestuur heeft dit bekendgemaakt.Begin deze maand koos de bevolking al voor het ontwerp ‘Hof’ van de Amsterdamse architecten Thomas Rau, Naomi Schiphorst, Thomas Bögi en Michael Noordam. Zij waren na een Europese aanbesteding overgebleven samen met Architectenbureau Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen en architectenbureau De Zwarte Hond. Net als de bevolking vonden ook de ambtenaren, een speciale klankbordgroep en uiteindelijk de gemeenteraad het ontwerp van RAU het best in het historisch centrum van Coevorden passen.

De Amsterdamse architecten hebben veel ervaring met het ontwerpen van multifunctionele gebouwen. In Zwolle wordt zorgcomplex Werkeren opgeleverd, een appartementencomplex met kerk en verpleeghuis. In Leusden wordt gewerkt aan een school plus wijkvoorzieningen en appartementen. In Hilversum komen, naar een ontwerp van RAU, winkels, parkeren en woningen in een oud kerkgebouw en in Zeist verrijst een blindeninternaat met wijkvoorzieningen.
“De Tridos Bank uit 1999 kan zo omgebouwd worden tot appartementencomplex. Wij ontwerpen gebouwen bewust zo dat ze gemakkelijk aan veranderende omstandigheden kunnen worden aangepast”, aldus de architecten. In Coevorden werken ze samen met Strukton Bouw & Vastgoed BV in Groningen.
Het Huis van de Bevolking in het stadshart van Coevorden bevat een nieuw gemeentehuis, een grand café, een klein theater en een centrum voor de kunsten. De verwachting is dat de bouw in de tweede helft van 2009 klaari is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels