nieuws

Opnieuw bouwplannen voor duingebied Hoek van Holland

bouwbreed

In Hoek van Holland is de politieke discussie losgebarsten over bebouwing van het Voorduin. Hoewel de deelraad een aantal jaren geleden bepaalde dat dit deel van de duinen natuurgebied moest blijven, ligt er nu een plan van ontwikkelaar PHC.

De plannen voor het duin behelsen de bouw van een museum, een restaurant, zes woontorens en een parkeergarage. De stichtingskosten bedragen zo’n 40 miljoen euro.
De deelraad hakt op 19 juli de knoop door over de bouw in het Voorduin. Eerder gaf hij al zijn fiat voor een veel groter bouwplan van vastgoedontwikkelaar AM. Die realiseert in het enkele honderden meters westelijker gelegen duingebied de woonwijk Kaap de Goede Hoek.
Het project van PHC uit Hoofddorp komt volgens directeur Thom Kenter voort uit de bouwvallige staat van het Redding- en Veerdienstmuseum Jan Lels, ondergebracht in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Om het voortbestaan van het museum te garanderen is nieuwbouw dringend nodig. Dit kost 1,6 miljoen euro. Het aangrenzende restaurant Het Jagershuis pleegt voor een zelfde bedrag nieuwbouw.

Rendabel

De woontorens met samen circa 115 appartementen zijn volgens Kenter toegevoegd om de nieuwbouw van museum en restaurant rendabel te maken.
PHC wil 20 procent van de woningen voor starters en senioren reserveren. De rest bestaat uit koopwoningen tot 350.000 euro en penthouses van rond 700.000 euro.
Als de deelraad akkoord gaat, kan PHC nog niet meteen bouwen. Eerst moet de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting van Rotterdam het plan nog beoordelen, waarna een artikel 19-procedure wordt doorlopen. Kenter verwacht dat de eerste paal op z’n vroegst het eerste kwartaal 2009 de grond in kan.

Reageer op dit artikel