nieuws

Nuon beveiligt woning per gsm

bouwbreed

Energiebedrijf Nuon introduceert een basissysteem voor huisbeveiliging met een geïntegreerde gsm-kiezer.

De gsm-kiezer zorgt ervoor dat een alarm direct wordt doorgemeld aan de Nuon Alarmcentrale, zonder dat daarvoor een vaste telefoonlijn nodig is. Nu kunnen dus ook huiseigenaren zonder vaste lijn gebruik maken van een beveiligingssysteem.
Nuon zegt als eerste in Nederland een dergelijk systeem aan te bieden. Een beveiligingssysteem via gsm is volgens het energiebedrijf eenvoudig, veilig en betrouwbaar. Zo hoeft het niet in de buurt van een telefoonaansluiting te worden opgehangen. Het is veilig omdat het alarm niet meer kan worden gesaboteerd door de telefoonlijn door te knippen. Een back-up accu voorkomt dat bij stroomuitval de doormelding stil valt. De gebruiker heeft geen extra bel- of installatiekosten.

Reageer op dit artikel