nieuws

Limburger vast voor diefstal graafmachines

bouwbreed Premium

De Belgische politie heeft een 39-jarige man uit het Limburgse Haelen in de cel gegooid op verdenking van de diefstal van zeker drie graafmachines. De Belgische Justitie vermoedt dat de man graafmachines heeft gestolen in het Duitse Viersen, het Belgische Maaseik en het Limburgse Heythuysen.

De Belgische politie heeft een 39-jarige man uit het Limburgse Haelen in de cel gegooid op verdenking van de diefstal van zeker drie graafmachines. De Belgische Justitie vermoedt dat de man graafmachines heeft gestolen in het Duitse Viersen, het Belgische Maaseik en het Limburgse Heythuysen.
De politie vond het dure materieel in een loods in de grensplaats Bree. Die loods bleek gehuurd door de Haelenaar. De man wordt verdacht van meer van dit soort diefstallen.
Afgelopen zondag werden in het Limburgse Baarlo twee Caterpillars gestolen ter waarde van 150.000 euro per stuk. En drie weken geleden werd in Tegelen, ook Limburg, een graafmachine gestolen. Het gaat volgens de politie vaak om voertuigen zonder kenteken, die dus niet geregistreerd zijn. Aan zo’n registratiesysteem wordt wel gewerkt.
Volgens het schadeonderzoeksbureau ISB 4 zijn er de afgelopen drie maanden zo’n twintig shovels en rupsvoertuigen gestolen. Het bureau vermoedt dat in Midden-Limburg een bende actief is, die ook elders in het land en in het aangrenzende buitenland zijn slag slaat.

Reageer op dit artikel