nieuws

Grote vrachtwagens uit kern kleine dorpen

bouwbreed

Grote vrachtwagens zullen binnen afzienbare tijd helemaal verdwijnen uit de kleine pittoreske dorpskernen. Minster Eurlings (verkeer) heeft er goede hoop op dat de navigatiesystemen het vrachtverkeer een goed alternatief gaan bieden buiten de dorpscentra om.

Grote vrachtwagens zullen binnen afzienbare tijd helemaal verdwijnen uit de kleine pittoreske dorpskernen. Minster Eurlings (verkeer) heeft er goede hoop op dat de navigatiesystemen het vrachtverkeer een goed alternatief gaan bieden buiten de dorpscentra om.
In een brief aan de Kamer laat de minister weten veel te verwachten van de gegevensuitwisseling tussen lokale wegbeheerders en markpartijen, zodat een halt kan worden toegroepen aan het ongewenst gebruik van kleine weggetjes in dorpen door vrachtwagens die een navigatiesysteem hebben.
Het is de bedoeling dat de lagere overheden gegevens aanleveren over gewenste en ook ongewenste routes voor vrachtverkeer. Kaartenmakers en fabrikanten van navigatiesystemen kunnen vervolgens gebruikmaken van deze gegevens.

Reageer op dit artikel