nieuws

Grontmij ontwerpt riolering op Cyprus

bouwbreed

Grontmij helpt de Cypriotische stad Larnaca aan een nieuw rioleringssysteem. Het ingenieursbureau uit De Bilt verzorgt zowel de planning als de directievoering van het project.

Grontmij helpt de Cypriotische stad Larnaca aan een nieuw rioleringssysteem. Het ingenieursbureau uit De Bilt verzorgt zowel de planning als de directievoering van het project.
Havenplaats Lanarca heeft alleen al vanwege de vele toeristen dringend behoefte aan nieuwe riolering. Bovendien verdient de waterzuiveringsinstallatie een opknapbeurt. De werkzaamheden die Grontmij op zich heeft genomen, betreffen de aanleg van 300 kilometer rioolbuis, de bouw van dertien pompstations plus de renovatie en uitbreiding van de zuiveringsinstallatie. Kosten: 150 miljoen euro. De Europese Investeringsbank levert een bijdrage van 70 miljoen euro. Nationale geldschieters hoesten de resterende 80 miljoen euro op. Welke rekening Grontmij mag sturen, houden de Utrechtse ingenieurs voor zich.
In België haalde Grontmij bij Fina Antwerp Olefins een contract binnen ter waarde van 1,2 miljoen euro. Voor het bedrag neemt het bureau zes jaar lang het ontwerp en de engineering van alle kleine en middelgrote projecten op zich. Tevens ontfermen de ingenieurs zich over het beheer van de documentenstroom en verlenen ze assistentie bij de inkoop.
Fina Antwerp Olefins is een joint venture tussen Total en Exxon Mobil Chemical. Het bedrijf verwerkt nafta, butaan en propaan tot basischemicaliën.

Reageer op dit artikel