nieuws

Gebogen gevelpaneel Trespa bestand tegen weer en wind

bouwbreed Premium

Trespa levert de gebogen Meteon gevelbekledingspanelen. Het bijzondere van deze hpl-platen is dat ze ook buiten zijn toe te passen. Vergelijkbare panelen zijn alleen geschikt voor binnen, stelt de fabrikant uit Weert. Het prototype van het nieuwe paneel was al te zien al op de Bouwbeurs, begin dit jaar. Nu komt het product op de markt.

Trespa had al langer een gebogen paneel beschikbaar, maar dat moest met een achterconstructie op de hoeken naar binnen of naar buiten worden geschroefd. Een dure oplossing. Bij het nieuwe paneel is dat niet nodig en daarom is het systeem een stuk voordeliger. De standaard vlakke hogedruklaminaatplaten, zelf onder hoge druk en temperatuur vervaardigd, worden nu in mallen en nagenoeg spanningloos in vorm gebracht. Na een opslag van enkele weken, waarbij ze nog iets terug veren, zijn ze klaar voor gebruik.
De Meteonplaat heeft een buigradius vanaf 600 millimeter. Andere kromtestralen zijn mogelijk als speciale order. Vele kleuren en oppervlaktestructuren zijn beschikbaar. De panelen zijn vuilafstotend, stootvast een vandalismebestendig. Reinigen is eenvoudig; schoonmaakmiddelen tasten het materiaal niet aan.

Reageer op dit artikel