nieuws

Failliet bouwbedrijf Boers overgenomen door Kasberg

bouwbreed

Het failliete bouwbedrijf Boers Veenendaal is overgenomen door Kasberg Beheer uit Rhenen. Dat heeft curator Jan Dingemans vrijdag laten weten.

Boers ging eind vorige maand kopje onder nadat de huisbankier het vertrouwen in de onderneming had opgezegd. De exacte oorzaak van het faillissement heeft Dingemans evenwel nog niet boven water. De curator zet zijn onderzoek daar naar voort. Volgens Dingemans zal Kasberg Beheer “zoveel mogelijk activiteiten van het failliete bedrijf continueren”. Ook is de koper bereid een aantal werknemers van Boers Veenendaal een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden. Hoeveel precies was vrijdagmiddag nog niet bekend. Boers telde voor het faillissement ruim 180 werknemers. De meeste hebben dankzij de grote personeelskrapte in de bouw snel na de ondergang een nieuwe baan gevonden. “Het dilemma ten tijde van de besprekingen over een doorstart is geweest het binnenboord houden van zoveel mogelijk werknemers. Zeer velen hebben echter kort na de faillissementsdatum een andere werkkring aanvaard”, aldus Dingemans.

Voortgang

Investeerder Gert van de Glind van Kasberg Beheer wil nu snel met opdrachtgevers om de tafel om te overleggen over de voortgang van de projecten die Boers onder zijn hoede had. Voor de bouw van het theater Aan de Slinger in Houten komt dat te laat. De gemeente heeft voor die klus inmiddels Dura Vermeer ingeschakeld.

Reageer op dit artikel