nieuws

Dura Vermeer geeft eerste Smart-auto weg aan wervers

bouwbreed

De Smart-actie van Dura Vermeer is zo’n groot succes dat de bouwer verwacht dit jaar misschien wel vijf van de kleine stadsauto’s te kunnen verloten onder wervende personeelsleden.

Dat zei Alfred Boot, hoofd personeel en organisatie van Dura Vermeer, vrijdag bij de verloting van de allereerste Smart-wagen. Gelukkige winnaar bleek Maurice Verkerk, werkzaam bij Dura Vermeer Bouw Rotterdam.
In de zoektocht naar nieuw personeel besloot Dura Vermeer vorig jaar de hulp in te roepen van haar eigen werknemers. Als prikkel werd hen daarbij een geldbedrag van duizend euro, een dinercheque en bovenal een Smart in het vooruitzicht gesteld. “Zodra er vijftien nieuwe mensen zijn aangetrokken verloten we onder de wervers een Smart”, aldus Boot. “De eerste is nu weg. De tweede zal niet lang op zich wachten; er zijn alweer vijf nieuwe medewerkers aangenomen en ik heb goede hoop dat nog eens zes andere binnenkort zullen tekenen.”
In eerste instantie ging Boot ervan uit dit jaar maximaal drie autootjes te kunnen verloten. Maar dat worden er, denkt hij nu, zeker vier. “En misschien wel vijf.”
De directeur personeel en organisatie noemt de Smart-actie een ludieke manier om personeel te werven. Volgens hem zij er echter ook meer structurele maatregelen nodig. “De arbeidsmarkt wordt alleen maar krapper. Onze productie groeit immers nog en daarmee onze vraag naar werknemers. Daar komt bij dat de uitstroom toeneemt nu de babyboom-generatie de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.”
Volgens Boot is er vooral een tekort aan calculatoren, uitvoerders en projectontwikkelaars. Al ziet hij ook het begin van een gebrek aan bouwplaatspersoneel. “Maar dat is nog op te lossen door buitenlanders aan te trekken. Ook al neemt op dat vlak de internationale concurrentie toe. Niet alleen wij trekken aan Polen, ook Noorwegen en Oostenrijk doen dat.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels