nieuws

Coevorden kiest ontwerp Rau als ‘Huis van Bevolking’

bouwbreed

De bevolking van het Drentse Coevorden heeft met een kleine meerderheid gekozen voor het ontwerp van Rau Architecten uit Amsterdam als het nieuwe multifunctionele stadhuis in het centrum.Met 38,1 procent van de stemmen bleef Rau met het ontwerp ‘Hof’ de architecten van LKSVDD (36,6 procent) en De Zwarte Hond (25,3 procent) voor. De drie architectenbureaus waren overgebleven na een selectie, voortgekomen uit een Europese aanbesteding.

Voorwaarde voor deelname was dat het ontwerp een link moest leggen tussen het verleden en het heden van Coevorden. Bovendien moest het goed passen in de historische binnenstad. “Mooi, waardig en herkenbaar”, noemen de publiekswinnaars hun ontwerp. “Het wordt een inspirerende werk- en ontmoetingsruimte. Het geeft structuur en gezelligheid aan de binnenstad.”
De drie ontwerpen werden op 9 mei gepresenteerd aan de bevolking. Het multifunctionele gemeentehuis, dat ‘Het Huis van de Bevolking’ wordt genoemd, herbergt diverse functies. Naast gemeentehuis kan de raadszaal worden omgebouwd tot klein theater, zit er een grand café in en komt er mogelijk ook een centrum voor de kunsten in.
De Amsterdamse architecten werken nauw samen met aannemingsbedrijf Strukton Bouw & Vastgoed uit Groningen. Op 19 juni maakt het gemeentebestuur de definitieve keuze bekend.

Reageer op dit artikel