nieuws

CFE betwist aanbesteding parkeergarage Goes

bouwbreed

Bouwbedrijf CFE is het niet eens met de uitkomst van de aanbesteding van de bouw van een parkeergarage met 512 plaatsen, een aantal commerciële ruimten en dertig appartementen bij het Bleekveld in het centrum van Goes. Daarom heeft het bedrijf een kort geding aangespannen tegen de gemeente Goes en ontwikkelaar Marsaki. Beide partijen besteden het project gezamenlijk aan. Het kort geding dient vandaag bij de rechtbank in Middelburg.

In de procedure heeft de aanbesteder vooral gekeken naar bouwprijs, bouwtijd en werkplan.
Van de drie inschrijvers kwam BAM als beste uit de bus. CFE maakt bezwaar tegen de weging op het onderdeel bouwtijd. Hiervoor meent het bouwbedrijf te weinig punten te hebben gekregen en daardoor onterecht als tweede te zijn geëindigd.

Duurder

De rechtszaak is in korte tijd de tweede tegenvaller in de procedure voor de gemeente Goes. Vorige maand bleek al dat het totale parkeercomplex veel duurder zou uitpakken dan voorzien. Daarom vroeg het college de raad om een aanvullend krediet van bijna 7,6 miljoen euro, bovenop de eerder al uitgetrokken 11,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel