nieuws

Unibail doet over twee weken bod op Rodamco

bouwbreed Premium

SHrS Het Franse vastgoedbedrijf Unibail verwacht binnen twee weken een officieel bod uit te brengen op zijn Nederlandse branchegenoot Rodamco Europe. De voorbereidingen voor een bod zijn in een vergevorderd stadium, zo maakten beide partijen bekend.

SHrS Het Franse vastgoedbedrijf Unibail verwacht binnen twee weken een officieel bod uit te brengen op zijn Nederlandse branchegenoot Rodamco Europe. De voorbereidingen voor een bod zijn in een vergevorderd stadium, zo maakten beide partijen bekend.
Unibail en Rodamco Europe bereikten vorige maand een akkoord over een overname. Het bod dat destijds op tafel lag, waardeerde Rodamco Europe op 11,2 miljard euro. Dat ligt maar net boven de waarde van het vastgoedbezit. Samen worden ze het grootste vastgoedbedrijf van Europa. Rodamco is nu nog de nummer vijf, Unibail de nummer drie.
Rodamco heeft net gisteren nog een belang genomen van 50 procent in een winkelcentrum in Oostenrijk. Met de aankoop is 34,5 miljoen euro gemoeid. Huurders van ruimte in het winkelcentrum Südpark in Klagenfurt zijn onder meer Hennes & Mauritz en C&A. Rodamco Europe verwacht de transactie in het vierde kwartaal af te ronden.

Reageer op dit artikel