nieuws

Uni-Invest vraagt beursnotering aan

bouwbreed

Uni-Invest wil weer een beursgenoteerd bedrijf worden. Dat heeft de vastgoedonderneming bekendgemaakt. In 2002 werd het vastgoedbedrijf voor 884 miljoen euro overgenomen door een consortium van branchegenoot Merwede Group en de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Daarbij sneuvelde de beursnotering die de onderneming sinds de oprichting in 1924 had.

Uni-Invest wil weer een beursgenoteerd bedrijf worden. Dat heeft de vastgoedonderneming bekendgemaakt. In 2002 werd het vastgoedbedrijf voor 884 miljoen euro overgenomen door een consortium van branchegenoot Merwede Group en de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Daarbij sneuvelde de beursnotering die de onderneming sinds de oprichting in 1924 had.
Uni-Invest heeft een portefeuille van driehonderd objecten, voornamelijk Nederlandse kantoren, met een waarde van 1,5 miljard euro. Merwede Group, eigendom van vastgoedondernemer Jan-Dirk Paarlberg, heeft volgens een woordvoerder van Uni-Invest al een aantal jaren geen belang meer in het bedrijf. De grootste aandeelhouder is Lehman Brothers Real Estate.

Reageer op dit artikel