nieuws

Sterkere dijk Ameland kost miljoenen

bouwbreed

De dijk op Ameland moet voor 39,5 miljoen euro versterkt worden. De basaltblokken en grasmat die de dijk bekleden, voldoen niet aan de veiligheidsnormen. De beschermlaag op de waterkering is niet bestand tegen een superstorm. Dat kwam aan het licht tijdens een veiligheidstoets die in 2005 werd afgenomen. Wetterskip Fryslân is begonnen met de voorbereidingen van het traject. De werkzaamheden beginnen op zijn vroegst in 2008.

De dijk op Ameland moet voor 39,5 miljoen euro versterkt worden. De basaltblokken en grasmat die de dijk bekleden, voldoen niet aan de veiligheidsnormen. De beschermlaag op de waterkering is niet bestand tegen een superstorm. Dat kwam aan het licht tijdens een veiligheidstoets die in 2005 werd afgenomen. Wetterskip Fryslân is begonnen met de voorbereidingen van het traject. De werkzaamheden beginnen op zijn vroegst in 2008.

Reageer op dit artikel