nieuws

Rockwool: 22 miljoen voor betere productielijn

bouwbreed

Steenwolfabrikant Rockwool investeert 22 miljoen euro om een bestaande productielijn geschikt te maken voor de fabricage van vlakdakproducten. De uitbreiding van de capaciteit is nodig om aan de stijgende vraag naar brandveilige isolatiematerialen te voldoen,

“Momenteel hebben we levertijden van drie maanden voor deze producten, dat is uniek in de geschiedenis van Rockwool”, aldus Peter Schroyen, commercieel-directeur van het in Roermond gevestigde bedrijf. Door de enorme vraag naar onze materialen zitten we in een luxepositie, maar tegelijkertijd is het gebrek aan productiecapaciteit nadelig voor onze klanten en voor ons. De bouw gaat natuurlijk gewoon door en daardoor missen we opdrachten.”
De verbeterde productielijn, die begin 2008 in gebruik wordt genomen, zal daarin verandering brengen. “Dan zijn we flexibeler en kunnen we weer optimaal aan de vraag voldoen. Niet alleen op het gebied van de industriële bouw, waartoe de producten voor vlakke daken behoren, gaat het goed. “Ook voor wat betreft de algemene bouw draaien we op volle toeren”, aldus Schroyen. Daarbij gaat het onder meer om de productie van spouw- en bouwplaten. Voor deze materialen blijven de gebruikelijke levertijden van tussen drie en vijf dagen gehandhaafd.
Vanwege de gunstige vooruitzichten en omdat het moeilijk is om geschikt personeel te vinden, heeft Rockwool samen met collega-bedrijven Numac en Smurfit Kappa een school opgericht waar nieuwe en huidige werknemers worden opgeleid. Het gaat om monteurs, operators en logistiek medewerkers. Officiële opleiders verzorgen het onderwijs. Daarnaast zorgen senior medewerkers, leidinggevenden en gepensioneerde medewerkers voor praktijkbegeleiding.

Diploma’s

De school richt zich op middelbare beroepsopleidingen op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procestechniek. De deelnemers worden opgeleid voor officiële diploma’s. Ook is het mogelijk een opleiding te volgen die op het bedrijf gericht is, zodat het huidige personeel meer mogelijkheden heeft om door te stromen.
De school zoekt leerlingen in diverse leeftijdsgroepen. Het kan daarbij gaan om jongeren van 16 à 18 jaar maar ook om oudere werknemers. Volgens Schroyen is er veel belangstelling voor de opleiding. “Zowel intern als extern krijgen we veel aanmeldingen. Er zijn ook andere bedrijven die van de aangeboden opleidingen gebruik willen maken.”

Reageer op dit artikel