nieuws

Melding opbrekingen voortaan digitaal

bouwbreed

Energie- en telecombedrijven en andere grondroerders kunnen hun graafwerkzaamheden in Amsterdam voortaan digitaal melden.

Het Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte van de gemeente registreert sinds vorige week alle opgebroken stoepen en straten in een centraal computersysteem.
Amsterdam heeft voor de melding van graafwerkzaamheden in de openbare ruimte voorgoed afscheid genomen van fax, telefoontje of werkbriefje. Volgens een woordvoerder van de dienst Infra Amsterdam werden er in het verleden veelvuldig fouten gemaakt. “Het gebeurde wel dat een straat drie weken openlag, doordat het papiertje met de melding dat het graafwerk was voltooid, zoek was geraakt. Het nieuwe geautomatiseerde systeem voorkomt dergelijke fouten. Opgebroken straten kunnen daardoor sneller weer dicht.”

Minder hinder

Het nieuwe systeem zal volgens de gemeente niet alleen leiden tot minder hinder voor de burger. Het is ook voordelig. Met het verdwijnen van de papieren rompslomp besparen de stadsdelen gemiddeld 24 euro per opbreking. Bovendien zijn de grondroerders gemiddeld 10 euro per klus goedkoper uit. Met het systeem valt volgens Infra Amsterdam nog meer voordeel te behalen, als de gemeente ertoe besluit de facturering voor het dichtstraten via het systeem te laten verlopen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels