nieuws

Lichtgewicht beton zet bergingvloeren recht

bouwbreed

Fagro BV uit Lemmer heeft in de Bloemenbuurt van Almere-Buiten de vloeren van 39 dubbele en twee enkele bergingen gelift. Ze waren 12 tot 20 centimeter verzakt. De vloeren zijn gelift met celbeton. Het gaat om een gepatenteerd procédé dat Fagro als enige in Nederland gebruikt.

Fagro BV uit Lemmer heeft in de Bloemenbuurt van Almere-Buiten de vloeren van 39 dubbele en twee enkele bergingen gelift. Ze waren 12 tot 20 centimeter verzakt. De vloeren zijn gelift met celbeton. Het gaat om een gepatenteerd procédé dat Fagro als enige in Nederland gebruikt.
De ondergrond van Almere klinkt in. Dat is niks bijzonders, want het gaat om een drassige Zuiderzeebodem. De betonvloeren in de Bloemenbuurt, met de houten bergingen erop, zijn zover verzakt dat er grond tegen de houten gevels aanstond. De onderkanten vertoonden al vochtschade. Om grotere schades te voorkomen, koos de woningbouwcorporatie voor het liften van de vloeren met het celbeton (een lichtgewicht betonsoort) van Fagro. Onderheien is daardoor buiten beeld geraakt.

Reageer op dit artikel