nieuws

Film en theater in nieuw Plaza Futura Eindhoven

bouwbreed

Architectenbureau diederendirrix uit Eindhoven is door de gemeente Eindhoven geselecteerd voor het ontwerp van de nieuwbouw van Plaza Futura.

De ruimtelijkheid en openheid die het bureau presenteerde in zijn visie op de nieuwbouw van Plaza Futura en zijn ervaring met soortgelijke projecten waren doorslaggevend in de keuze. De selectie maakte deel uit van een Europese aanbestedingsprocedure.
Het nieuwe Plaza Futura wordt gebouwd in het Victoriakwartier, het gebied tussen de Witte Dame en het Philipsstadion. In de nieuwbouw komen vijf filmzalen, die plaats bieden aan vijfhonderd bezoekers. Daarnaast komen er twee theaterzalen, waar driehonderd bezoekers in kunnen. De horecaruimte wordt met ruim 600 vierkante meter drie keer zo groot als in het huidige Plaza Futura. Voor de nieuwbouw is een budget van 10 miljoen euro beschikbaar, waarvan de gemeente 8 miljoen euro voor haar rekening neemt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels