nieuws

Duitse werkdruk: 4 procent extra banen

bouwbreed Premium

De Duitse bouw steekt volop de handen uit de mouwen om de sterk toegenomen werkdruk op te vangen. In de eerste drie maanden van het jaar nam, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, het aantal uitbetaalde uren met bijna een kwart toe. Hoewel de werkuren in het eerste kwartaal met 23 procent opliepen tot 165 miljoen, blijven de werkgevers aarzelend bij het aannemen van extra personeel. Ver uit de pas met de stijging van de werkuren, groeide het aantal medewerkers slechts met 4,4 procent tot 684.000. De Duitse bouwers zetten volgens het Statistisch Bundesamt in het eerste kwartaal een omzet neer van 14 miljard euro. Die prestatie betekent een verbetering van 19,2 procent ten opzichte van de start in 2006. De grond-, water- en wegenbouw slaagde 10,6 procent meer opdrachten binnen te halen. Vergeleken met peiljaar 2000 kijkt de sector gww tegen een achterstand aan van een kwart van het werk. Nog dieper weggezakt is de burgerlijke en utiliteitsbouw. In de b&u ligt – ondanks een groei van 4,3 procent in het eerste kwartaal – het orderniveau op 67,8 procent van wat rond de eeuwwisseling aan werk werd binnengehaald.

Reageer op dit artikel