nieuws

Bouw spoorbrug Zuidhorn wellicht eerder van start

bouwbreed Premium

De provincie Groningen verwacht eerder dan in 2011 met de bouw van de nieuwe spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal bij Zuidhorn te kunnen beginnen.

I n de plannen voor verbreding en opwaardering van de vaarweg Lemmer-Delfzijl viel de spoorbrug in de eerste fase (tot 2011) om financiële redenen uit de boot en stond deze gepland voor de tweede fase. Er zou echter vervroegd kunnen worden begonnen als er overheidsgeld komt dat is overgehouden bij andere projecten in het land. De provincie is alvast begonnen met de voorbereidingen om, indien er eerder geld komt, adequaat en snel te kunnen optreden. Het betreft de aankoop van grond en het maken van bouwbestekken.
De vaarweg bestaat uit drie kanalen en is een hoofdverbinding in het landelijke vaarwegennet. De nieuwe spoorbrug bij Zuidhorn kost 36,2 miljoen euro. Na de aanleg is onder de brug drielaags containervervoer optimaal m ogelijk.

Reageer op dit artikel