nieuws

BAM in gesprek over verkoop Flatiron

bouwbreed

BAM is in gesprek met een grote internationaal werkende Europese bouwer over de mogelijke verkoop van de Amerikaanse dochter Flatiron. Met wie wil BAM niet zeggen, maar deskundigen denken sterk aan Hochtief.De verkoop past grotendeels in de nieuwe strategie van BAM, dat Amerika niet langer als thuisland beschouwd. De activiteiten daar beperken zich tot de infrawerken die Flatiron uitvoert. BAM is nu naarstig op zoek naar een zesde thuisland in Europa en naar versterking van de installatietak. In deze sector greep BAM vorig jaar al twee keer naast een overname. Burgers Ergon kwam bij Heijmans, Stork-dochter Worksphere kwam in handen van Strukton. Financi ë le deskundigen sluiten niet uit dat de verkoop van Flatiron mede is ingegeven door de uitbreidingen die BAM zich in Europa voorstelt. Weliswaar kan het bedrijf altijd wel geld binnenhalen bijvoorbeeld door een aandelen-emissie, maar aandeelhouders vinden het plezieriger als een groot deel van een overnameprijs zo uit de achterzak kan komen.

Reageer op dit artikel