nieuws

BAA investeert 13 miljard in vliegvelden

bouwbreed

Het Britse luchthavenbedrijf BAA wil het komende decennium 13 miljard investeren in haar drie Londense vliegvelden Heathrow, Gatwick en Stansted.

Op Heathrow, het grootste vliegveld van Europa, gaat het om vervangen van Terminal 2 en renovatie van Terminals 3 en 4 terwijl voor Stansted een tweede landingsbaan op de agenda staat. Volgend jaar moet op Heathrow al de eerste fase van de nieuwe Terminal 5, momenteel het grootste bouwproject in Europa, worden opgeleverd.
BAA is sinds vorig jaar eigenaar van de Spaanse bouwer Ferrovial. Vorige maand heeft het Britse luchthavenbedrijf die eigenaar plotseling toegevoegd aan de lijst ‘voorkeursaannemers’ voor grote werken. Algemeen directeur Stephen Nelson: ”Ons investeringsprogramma is omvangrijk, ambitieus en voor de lange termijn. We hebben er geen belastinggeld voor nodig. De omvang en kracht van onze balans en onze ongeëvenaarde ervaring in de ontwikkeling van nieuwe faciliteiten geven ons alle vertrouwen dat we deze grootschalige investeringen op tijd en binnen de begroting kunnen realiseren.”

Reageer op dit artikel