nieuws

Ontvoerde Nederlandse Bilfinger-werknemer in Nigeria goed behandeld

bouwbreed

De Nederlandse werknemer van Bilfinger Berger, Arjan Meliesie, die vorige maand in Nigeria werd ontvoerd, is door zijn belagers goed behandeld. Dat zei de werknemer van het Duitse bouwbedrijf tegen de Wereldomroep.

“Ik ben goed behandeld, ook al ben ik een aantal keren met de dood bedreigd en kreeg ik slechts een keer per dag te eten”, aldus Meliesie, die afgelopen woensdag werd vrijgelaten. Hij heeft bijna twee weken vastgezeten. Meliesie, veiligheidschef bij Bilfinger, werd op 23 maart op een bouwplaats van het bouwconcern in Port Harcourt overmeesterd. Aan zijn ontvoering ging een vuurgevecht vooraf. Ondanks het hachelijke avontuur blijft Meliesie in Nigeria wonen en werken. “Dit is een land vol risico’s, dat weet je van te voren. Als je daar niet tegen kunt, moet je in Nederland blijven.” Of er losgeld voor hem is betaald, weet hij niet. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Bilfinger wilde daar geen mededelingen over doen. Behalve de Nederlander werden woensdag ook twee ontvoerde Libanezen en een Britse oliewerker vrijgelaten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels