nieuws

Investeringen Zweden groeien met 7 procent

bouwbreed

De bouwinvesteringen in Zweden groeien in het lopende jaar met 7 procent. Dat voorspelt bouwwerkgeversfederatie Sveriges Byggindustrier (BI) in haar jongste prognose. “De markt blijft sterk en de groei doet zich in alle segmenten voor,” gelooft de bond.

De bouwinvesteringen in Zweden groeien in het lopende jaar met 7 procent. Dat voorspelt bouwwerkgeversfederatie Sveriges Byggindustrier (BI) in haar jongste prognose. “De markt blijft sterk en de groei doet zich in alle segmenten voor,” gelooft de bond.
De aanvankelijk voor 2006 berekende groei van 10 procent blijkt volgens BI nog 2 procent hoger te zijn uitgepakt. Daarmee kwam het investeringsvolume op een kleine 25 miljard euro. De bouw is in combinatie met de stijgende consumptie de belangrijkste motor voor de economische groei. Het bruto nationaal inkomen neemt dit jaar toe met 3,9 procent, zo luidt de verwachting.
Bovendien is de vrees voor flessenhalzen in de personeelsrecrutering en te snelle kostenstijging op de terugtocht. Deels worden personeelstekorten opgelost door buitenlandse krachten, terwijl ook buitenlandse bouwbedrijven zelf een greep doen naar de Zweedse markt.
De productiviteit ontwikkelt zich sneller dan gedacht, terwijl de belangstelling voor opleidingen in de bouw onder de jeugd in de lift zit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels