nieuws

Heijmans bouwt Delftse Koepoortgarage af

bouwbreed

De Koepoortgarage in Delft wordt afgebouwd door de twee onderaannemers op het project, Heijmans en GTI. Dat zegt projectleider Peter Barendse van ontwikkelaar Ceres.

Het project in het centrum van Delft ligt al maanden stil door zettingsschade aan omliggende panden. Vorige maand gingen bovendien hoofdaannemer Nijssen Bouw en ontwikkelaar Van Roey failliet. Daardoor was het onzeker geworden of de bouw überhaupt nog zou worden hervat.
Door de ondergang van Nijssen en Van Roey zijn alle risico’s van het project op het bord van Ceres, als enig overgebleven ontwikkelaar, terechtgekomen. “Desondanks heeft Vestia (het moederbedrijf van Ceres, red.) besloten om de Koepoortgarage af te maken”, zegt Barendse.
Afgelopen weken is met Heijmans en GTI druk overleg gevoerd, aldus de projectleider. “Zij hebben zich nu bereid verklaard de garage af te bouwen. Omdat wij contractueel losstaan van elkaar staan, vinden nog wel gesprekken plaats om de posities van alle partijen helder te krijgen.”
Heijmans en GTI waren door Nijssen ingeschakeld als onderaannemers en derhalve bekend met het werk. Ceres ziet daarom liefst deze bedrijven het project afronden. Het Rosmalense bouwconcern bevestigde gisteren dat het in gesprek is met Ceres “over het vervolg van het bouwproject”, maar wilde niet zeggen of er al overeenstemming is bereikt.

Betonvloer

Barendse denkt dat de bouw van de Koepoortgarage snel zal worden hervat. Ook omdat over het nieuwe plan van aanpak, dat voorziet in het aanbrengen van een extra betonvloer in de bouwput, door vier verschillende adviesbureaus is goedgekeurd. “Alleen de gemeente Delft moet er nog een klap op geven.”
Zeker is volgens Barendse dat Ceres door alle problemen een verlies van “enkele miljoenen” zal lijden op de Koepoortgarage. “Voorheen konden we dat nog delen met Van Roey, maar dat gaat niet meer.” Na oplevering koopt Delft de ondergrondse parkeergarage voor een vast bedrag van 12,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel