nieuws

Drinkwaterbedrijf Oasen wil andere waterleidingwet

bouwbreed Premium

Warm tapwater uit de kraan moet tot de publieke watervoorziening gaan behoren. Dat bepleit de directie van drinkwaterbedrijf Oasen uit Gouda.

Warm tapwater uit de kraan moet tot de publieke watervoorziening gaan behoren. Dat bepleit de directie van drinkwaterbedrijf Oasen uit Gouda.
Volgens Oasen is in de oude waterleidingwet warm tapwater ten onrechte tot uitzondering benoemd en zo een commerciële prooi geworden. De minister van VROM zou dat in de nieuwe wet, die nu bij de Tweede Kamer ligt, moeten repareren.
Oasen heeft een hooglopend conflict met de commerciële waterleverancier Nuon, die in 750 huizen in Bodegraven warm tapwater wil gaan leveren. Nuon eist daarvoor vijf aansluitingen op het publieke waterleidingnet, maar Oasen weigert da t.

Reageer op dit artikel