nieuws

Detacheerder Member Company neemt Adapté Bouwkunde over

bouwbreed

Detacheringsbedrijf The Member Company (TMC) neemt Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek over. De bedrijven hebben hiertoe een intentieovereenkomst gesloten. De verkoop van honderd aandelen moet nog voor de zomer worden afgerond.

Adapté is een adviesbureau gespecialiseerd in Bouwkunde en Civiele Techniek. Het is gevestigd in Amersfoort en telt 165 medewerkers. Vorig jaar was de omzet zo’n 10 miljoen euro. De organisatie beperkt zich niet tot advisering, maar detacheert ook vakspecialisten bij bedrijven met personeelstekorten. Na de overname blijft het bedrijf bestaan. De directie blijft ongewijzigd en de aandeelhouder van Adapté krijgen een aandeel in TMC.
“De overname betekent voor TMC een versteviging van haar positie binnen de niche van hoogwaardige, technische & ict-detacheringsmarkten en draagt bij aan een verdere diversificering binnen nieuwe markten”, aldus een toelichting van het overnemende bedrijf.
Het tekent daarbij aan te verwachten meer klanten te zullen werven door de aanwinst. Het klantenbestand wordt uitgebreid met onder meer semi-overheden, gemeentelijke ingenieursbureaus en woningcorporaties. TMC is tot nu toe onder meer werkzaam binnen onder meer de industriële automatisering. Het heeft opdrachtgevers in Nederland, België en Duitsland. De partijen verwachten door het samengaan gemakkelijker nieuwe medewerkers te kunnen aantrekken en te voorkomen dat deze weer snel naar een nieuwe werkgever zullen verkassen.

Omzetstijging

TMC heeft een goed jaar achter de rug. De onderneming, die zeven jaar geleden werd opgericht, boekte in 2006 een omzetstijging van 130 procent, te weten van 6,1 miljoen euro in 2005 naar 14,1 miljoen euro in het afgesloten boekjaar. De nettowinst groeide navenant en wel van 0,6 miljoen euro in 2005 naar 1,9 miljoen euro een jaar later. Telde de onderneming eind 2005 nog 70 medewerkers, een jaar later waren het er 175. Vanwege de relatief geringe aanwas van technici in Nederland, haalt het bedrijf ook medewerkers uit andere landen. De krappe arbeidsmarkt voor hoogopgeleide techneuten zal, zo verwacht TMC, ook dit jaar nog aanhouden.

Reageer op dit artikel