nieuws

Detacheerder DIT profiteert van personeelstekort

bouwbreed Premium

Detacheerder DIT Group heeft 2006 afgesloten met een omzet van 69 miljoen euro. Dat is een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van het jaar ervoor en 9 miljoen euro meer dan waar vooraf op was gerekend.

DIT, naar eigen zeggen met 2500 werknemers de grootste detacheerder in de sector bouw en techniek, profiteerde volop van de sterk gegroeide vraag naar vaklieden. Financieel directeur Ferry Muller verwacht dat die vraag komende jaren zal blijven toenemen. “Onze klanten hebben te maken met een forse stijging van het aantal projecten en willen daarnaast het personeelsbestand zo flexibel mogelijk houden”, aldus Muller, die denkt dat vooral het tekort aan technisch personeel op vmbo- en mbo-niveau onverminderd groot zal blijven.
DIT Group mikt voor dit jaar op een omzetstijging naar minimaal 92 miljoen euro. In 2009 wil de detacheerder uit Rosmalen uitkomen op 120 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten. “Wij blijven bovendien actief op zoek naar interessante overnamekandidaten in de markt voor detachering in techniek en bouw”, laat Muller weten. Om aan de groeiende vraag naar technisch personeel te kunnen voldoen, is DIT eind vorig jaar een samenwerking aangegaan met het Da Vinci College in Roosendaal. Vmbo’ers van die school krijgen al op 12-jarige leeftijd een baangarantie als zij beginnen met een technische opleiding. Muller: “Via een leerwerktraject worden deze jonge scholieren enthousiast gemaakt voor techniek. Het imagoprobleem waarmee de bouwsector reeds jaren kampt wordt op deze manier vroegtijdig aangepakt.” Volgens de financieel directeur blijkt de formule in de praktijk aan te slaan. De animo voor een baan in de techniek is veel groter dan bij leerlingen van andere scholen en het aantal schoolverlaters is dras tisch teruggelopen.

Reageer op dit artikel