nieuws

Akzo ziet verkoop van verf en lak oplopen door milde winter

bouwbreed

Akzo Nobel heeft de inkomsten in de eerste drie maanden goed op peil weten te houden. De verkoop van decoratieve verf en lak groeide sterk.

“De milde winter heeft ons geholpen, mensen gingen eerder in het seizoen hun huizen en gebouwen schilderen”, zei financieel directeur Rob Frohn gisteren in een toelichting op het resultaat.
Het bedrijf richt zich sinds de in maart aangekondigde verkoop van de farmaciedochter Organon BioSciences op chemie en verf. De omzet van de hele verfdivisie, waaronder ook autolakken en industriële coatings, groeide van 1,43 miljard tot 1,55 miljard euro. De chemie-omzet bleef nagenoeg gelijk op 917 miljoen euro, waarmee de totale omzet groeide van 2,47 miljard tot 2,50 miljard euro. De kwartaalwinst, voor rente en belastingen, steeg van 185 miljoen naar 219 miljoen euro, waar analisten gemiddeld uitgingen van 179 miljoen euro.
Akzo Nobel zag in het eerste kwartaal de nettowinst slinken tot 246 miljoen van 249 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Maar het resultaat was ver boven de door analisten verwachtte 211 miljoen euro. “In het eerste kwartaal van vorig jaar hebben we eenmalig veel geld verdiend met de verkoop van een fabriek in Spanje. Dit jaar hebben we nauwelijks eenmalige inkomsten maar desondanks wel eenzelfde resultaat. Alle onderdelen van Akzo hebben een goed eerste kwartaal gekend”, constateerde Frohn.
Het bedrijf liet in een toelichting op de resultaten weten dat het klaar is om verder te groeien en de rendementen in chemie en verf te verbeteren, behoudens onverwachte schokken in de wereldeconomie.

Reageer op dit artikel